Μία νέα κοινωνική προσπάθεια για το Ηράκλειο

Σε μία σημαντική προσπάθεια προχωρά μια ομάδα νέων ανθρώπων από διάφορα επαγγελματικά πεδία και επιστημονικό μετερίζι, ιδρύοντας εθελοντική ομάδα, αμιγώς, κοινωνικού χαρακτήρα και προσανατολισμού. Το εγχείρημα αυτό και η αναφορά στην εθελοντική ομάδα φέρει τον τίτλο «Κοινωνική αφύπνιση».

Η δημιουργία και ο σκοπός της ομάδας έγκειται στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για κρίσιμα κοινωνικά φαινόμενα και ζητήματα μέσα από δράσεις και παρεμβάσεις συλλογικού πνεύματος και συνεργασίας, καθώς και η στήριξη με κάθε πρόσφορο τρόπο ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης και ανέχειας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Κοινωνική αφύπνιση» δεν θα έχει κανενός είδους οικονομικές συνδιαλλαγές ή την διαχείριση οικονομικών ποσών, αλλά κάθε πρωτοβουλία θα διαχέεται από τον προσωπικό χρόνο και προσπάθεια των μελών της και, κυρίως, από τις συνεργασίες και διασύνδεση με αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες. 

Έπειτα από συλλογική απόφαση και καθολική αποδοχή των μελών, υπεύθυνος της εθελοντικής ομάδας «Κοινωνική αφύπνιση» ορίζεται ο κοινωνικός λειτουργός κος Γιώργος Σαριδάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί